top of page
Några personer står och pratar.

OM OSS

Återbruket Klippen är en allmännyttig ideell förening som startades på Sollerön hösten 2019. Vi var ett gäng bekanta som pratade om att vi ville ha en samlingsplats på ön och dessutom gillade vi loppisar och hållbarhet. En tid senare - med fin support från Coop Sollerön – så hade vi startat Återbruket Klippen i Coops gamla tomma lador.

Bild: ett av våra första möten i lokalerna.

VÅRT SYFTE

Den lite mer formella beskrivningen om oss: Föreningen Återbruket Klippen har som ändamål att bedriva ideell verksamhet i form av second hand-försäljning av skänkta varor med målsättning att:

  • Verka för en hållbar lokal samhällsutveckling.

  • Skapa överskott som bör gå till allmännyttiga ändamål i Mora kommun.

  • Samt verka som en social mötesplats och minska utanförskapet i lokalsamhället.

Föreningen vänder sig till människor i alla åldrar, oavsett bakgrund och vi ska aktivt arbeta för att motverka all form av diskriminering. 

Gammal kaffekanna med blommönster i kurbits.

BLI MEDLEM

En allmännyttig ideell förening som Återbruket Klippen förvaltas av sina medlemmar. Som medlem hos oss får du bland annat vara med i Klippen Forum och vid årsmötet. Forumet är en fysisk träff där vi diskuterar de sponsringsförfrågningar som lämnats in. Efter att forumet har sagt sitt skickas förfrågan vidare till styrelsen som tar det formella beslutet.

Att bli medlem kostar 50 kr som engångsbetalning och då får du ett livslångt medlemskap. Skicka in din information i formuläret här intill samt swisha medlemsavgiften till 123 361 98 30.

JAG VILL BLI MEDLEM

Joel gör tummen upp och ser glad ut.

Vi ser gärna att du som medlem även engagerar dig lite i övrigt för att få en bättre uppfattning om verksamheten. Men inget krav såklart. Välkommen som medlem i Återbruket Klippen!

STYRELSE ÅTERBRUKET KLIPPEN

STYRELSEN

Det är vi som sitter i styrelsen för Återbruket Klippen just nu. Vi blev valda vid årsmötet 11 april 2024.

ÖPPETTIDER

Återbruket Klippen ändrar öppettider under året men sommaren 2024 (från och med Midsommardagen) har vi öppet varje lördag kl. 11–14. Följ oss gärna i sociala medier för att hålla dig uppdaterad.

Vi ordnar även återkommande roliga aktiviteter under året. Välkommen att vara med, det är drop in och helt gratis:
 

Socialpingis (vuxna + barn)

Måndagar kl.17:30 - 19.

Hopp & lek (för barn)

Söndagar kl. 10 - 11.

Ovan aktiviteter äger rum i Solleröskolans gymnastiksal. Ingen föranmälan. Under september är vi också med och arrangerar Skördefest Sollerön och så ordnar vi Halloween-firande sista lördagen i oktober.

KONTAKT

Organisationsnummer: 802530-7474

Besöksadress: Soldvägen 11

Postadress:
Återbruket Klippen
c/o Ingemar Berglund
Soldvägen 22
792 90 SOLLERÖN

HITTA HIT

Återbruket Klippen finns i två stora lador bakom Coop Sollerön, ungefärlig adress är Soldvägen 11, Sollerön, utanför Mora i Dalarna.

bottom of page